Spårvägen mellan Rășinari och Sibiu's djurpark


Den 12e januari 2018 kunde slutligen premiärturen gå på den nu trafikklara gamla Interurbanspårvägen mellan Sibiu och Rășinari. Tyvärr har den rivits upp mellan gamla depån i Sibiu, och fram till Sibius djurpark. Där går nämligen gränsen till grannstaden, som behöll spåren.

Spårvägen gjorde sina sista turer på hela banan 2011, och har sedan dess varit utan trafik. Det är politikerna i Rășinari som varit på om att banan ska öppnas igen, och detta får väl ses som att man lyckats. Om det blir trafik med större omfattning återstår att se. Än så länge står vagnen fortfarande oskyddad utomhus.
Eftersom de tidigare vagnarna var enriktningsvagnar behövdes en ny skaffas, och det fick man tag på från Schweiz. Den rullade senast på Attergaubahn. Den köptes för 6000€.

När jag sålde min gamla kamera till en vän förra sommaren så kan man ju alltid skicka ut denne som reporter när det behövs. Så här kommer bilderna denne tog!


Vid den nya slutstationen precis utanför Sibius Zoo. Anslutning till Tursib (lokaltrafikbolaget i Sibiu) finns direkt till vänster utanför bild.


Redan lite smått skadad.. ;)


Välbesökt!Njutbar åktur genom en snötom skog.Här vet jag inte alls vad som hänt... Fick bilderna men tyvärr utan någon beskrivning och jag har inte lyckats förstå om de körde på nåt eller vad som kan ha hänt...


Buskröjt är det iaf på spåret!


Ser ut som om den ramlat baklänges?


Nåja, där ligger den nu iaf..


Betesmarken abrupt avbryten av en spårvagn.


Framme i Rășinari.

Det var de bilderna jag fick, och därmed finns inget mer att visa. Förhoppningsvis blir det mer regelbunden trafik snart, så jag själv får uppleva detta, mer än på bild.

Tillbaka till: <-- Startsidan | Bildserier -->