Riga i juni 2018


I juni 2018 var vi några som tog båten över till Riga för att åka båt, och hinna digga lite spårvagnar i Riga. Det var mitt första besök i staden!


Första bilden väl i land blev på en sprutande arbetsvagn som passerade. Förvånansvärt fint skick på vagnen såg det ut som!


Diggare fotograferar sprutvagn!


Påstigning vid nationaloperan, mitt i gatan!


Modernare vagn, utan trolleystång, men med minimal nytta av låggolvet. Vagntypen är en Skoda ForCity, och finns även i Prag. Här i Riga finns den i två längder, denna, med fyra delar och precis som i Prag, men tre delar.


Sen tog vi och hoppade på denna fina vagn! En Tatra T3MR. Det är såklart ursprungligen en T6B5SU, men blev modernserad 2005.


Samma vagn någon hållplats senare. Här gick vi och leta efter ingången till centralstationen, men den var svårfunnen...


Skulle vi inte hittat, kunde vi förstås ha ringt Taxi Kurir! ;-)


Men vi hittade, och tog moderniserad elmotorvagn över floden...


...och hamnade i Torņakalns, där man också kan byta till spårvagn.


En sådan här skapelse åkte vi med! Tillverkad här lokalt i Riga, men tillverkad för forna Sovjetunion i många, många exemplar och går att se i större delen av forna Sovjet. Interiören i denna var moderniseriad.


En liknande, men med helt ny front.


Sedan köpte vi lite drickbart och försökte hälla över i en pet-flaska (av nån skum anledning?!), med mindre lyckat resultat...


Sedan hoppa vi på linje 10, som till stora delar på gå enkelspår. Här möte på ett mötesspår!


En spårvagn vid en äng nära hållplatsen Doles iela, som är näst sista innan ändhållplatsen!


Interiören i en T3A, som dessa upprustade Tatror kallas!


Vi hoppade av vid den gamla vagnhallen vid Telts iela. Passande nog kom mötande vagn precis när vi hoppat av! Vagnhallen används inte längre, utan det stod mest avställda vagnar där.


Samma vagn en stund senare.


Sedan hoppade vi av vid Grēcinieku iela och gick genom gamla stan för att hitta nåt å äta. Här en vagn på linje 2. Vagnen vi precis hoppat av syns där i bakgrunden.


Efter lunchen togs en till bild vid Grēcinieku iela på ännu en linje 2-vagn. Här ska den strax rulla ut på bron som går över Daugava.


Och en sista bild, innan det var dags å gå tillbaka till båten för att åka hem igen


Tillbaka till: Bildserier
Tillbaka till: Startsidan