Narvik tur&retur


I november 2019 hade SJ en kampanj på liggplatser i nattågen, en plats kostade 195kr, så tur&retur gick resan Stockholm -Narvik på 390kr, för massor av timmar med tåg! Utmärkt för en tågnörd som aldrig varit norr om Umeå, alltså.


Resan började med tåg 94 från Stockholm till Narvik.


Framme i Kiruna, och redo för rundgång. Tåget behöver göra rundgång här, sedan Kiruna C revs för några år sedan (även sista åren med Kiruna C behövdes rundgång göras där).


Rc6 1418 har dragit tåget från Boden hit. I Boden kopplas vagnarna från Luleå loss, och åker till Luleå (såklart?) och ett tåg som kommer från Luleå kopplar på vagnarna från Stockholm.


Tåget hade dagen till ära en WL1-vagn! Tyvärr åkte jag ju liggvagn och fick nöja mig med en BC4, men jag gillar de, rätt mjuka sängar!


Rundgång pågår! Utsikt från vänthallen i gamla ställverkshuset.


Dags att hoppa ombord, dags att åka vidare!


Sen kom vi inte längre än hit! Nåt fel på banan mellan Abisko Östra och Riksgränsen, så vi blir stående här en stund.


Så här stod vi, men inte så farligt länge.


För snart var det dags att rulla vidare! Men vi fastnade här, vid utfartssignalen från Abiska Östa. De var ännu inte helt klara med arbetet.


I Narvik stod Arctic Train's BM69 uppställd, de har i maj 2020 kommit igång med sin trafik på norska Ofotbanen.


WL1an igen.


Tåget ställs upp här i väntan på avgång några timmar senare. Och jag tar en liten promenad runt i ett kyligt Narvik, innan jag hoppar på samma tåg tillbaka igen. 18 timmars resa enkel väg hem, igen :-)


Tillbaka till: Bildserier
Tillbaka till: Startsidan