Del 4: Halle (Saale)


Efter Naumburg fortsatte färden som sagt var till Halle. Här blev det ett snabbmatsstopp vid en tillfällig donkencontainerlåda utanför stationen. Vi tittar på några spårvagnar!


Spårvägen i Halle består av 15 linjer, och i staden finns 3 spännande spårvagnstyper. Här, den nyaste, MGT-K, made by Bombardier. Just denna tillhör den senare varianten, levererad för bara nåt år sen.


Och den näst nyaste, en serie av samma vagntyp som byggdes några år tidigare.


Förstår om ni blev törstiga av de ack så spännande spårvagnarna, så Tyskarna lockar med lite öl! En äldre vagntyp, byggda mellan 1996 och 2001.


Eller om man behöver hjälp att ta sig nånstans ska man tydligen använda Easy GO. Får inte riktigt fram vad det är, men verkar vara nåt sätt att köpa kollektivtrafikbiljetter i olika städer?


Nån tyckte dock inte det var så easy, så han tog denna cykelväg istället.


Ännu en spårvagn! Här vid Riebeckplatz. Spårvagnstypen som inte kom med i serien var Tatra T4D. Av den enkla anledningen att vi inte såg några alls tyvärr.


Och så en sista, på ett loktåg. Nån sån lyx ska vi dock inte ha, vi tar återigen en hamster, men denna gång till Dessau för att bli besvikna!

<-- Delen innan | Fem spårvägsstäder på en dag | Delen efter -->

Tillbaka till: Bildserier -->